Scrisoare de multumire si recunostinta, D-lui Prof.dr.IRINEL POPESCU

LIVERTRANS – Asociatia Transplanților de Ficat din România vă datorează existența și, ca în fiecare an, sărbătorim ziua de 22 aprilie drept simbol al renașterii noastre.

Odată cu primul transplant hepatic realizat ne-ați transformat pe noi, pacienții grav bolnavi, prin grație divină, cu generozitatea familiilor donatoare, în miracole medicale.

Dar miracolele de azi au un trecut ale cărui constante au fost disperarea, suferința, lupta câncenă cu boala și credința.

Cu acest trecut in minte, am parcurs împreună un drum, deseori dificil, dar întotdeauna cu speranță, încredere și sprijin reciproc, necondiționat.

Vă suntem recunoscători pentru susținerea din toți acești ani în care am devenit o forță care militează pentru viitorul pacienților aflați pe listele de așteptare ale unui organ.

La ceas aniversar, ne rugăm lui Dumnezeu să vă binecuvânteze zilele cu sănătate deplină și putere, pentru a face în continuare minuni.

La această vîrstă a împlinirilor suntem fericiți să vă avem în mijlocul nostru, simbol al învingătorului, deschizător de drumuri, ce a revoluționat medicina din tara noastra.

Să ne trăiți, DOMNULE PROFESOR !

Cu mult drag și cel mai profund respect,

Dr. Stefănescu Crina -Președinte LIVERTRANS

Domnule Irinel Popescu,

Tanasescu Ana Margareta va urează la mulți ani, sănătate, împliniri și succes in activitatea dumneavoastră!

Vreau sa va multumesc din tot sufletul ca datorită dumneavoastră acum 12 ani mi-ați dat ocazia sa încep o viața noua!

Sa fiți binecuvântat și un an nou fericit și plin de realizari!

Tanasescu Ana

Cineva spunea, că un minut de recunoștință sinceră, poate șterge dezamăgirile de-o viață.
Ce poate fi mai frumos decât să fii prezent în sufletul sau gândurile cuiva….
Domnule Profesor sunt convinsă că aveți acest privilegiu, nu doar azi, la ceas aniversar. ❤????????
Cuvintele sunt puține, sentimentele…intense, pentru a rostii un mare MULȚUMESC, Omului trimis de Dumnezeu, aici printre noi!
O spun cu toată inima!❤
Suntem mulți și frumoși toți, noi cei în care pâlpâie lumina, Darului Suprem.
Întelepciunea, grija, bunătatea, Dvs este prețioasă, pentru fiecare dintre noi.
Niciodată, nu vom uita, dăruirea cu care vă puneti în valoare cunoștințele și generozitatea, dăruind speranță, lumină și putere să trecem peste momente dureroase.
Îmbrăcând zilnic
haina înțelepciunii, empatiei, umanității speranței…atrageti în jur, o lume mai bună și mai strălucitoare.
Dumneavoastră, ați creat-o, radiind lumină.
Acum, strălucim și noi, întâmpinând fiecare dimineață cu un zâmbet, primind fiecare zi ca pe un alt cadou special.❤
Dragă domnule Profesor, sunteți cu desăvârșire, o minune în viața noastră, a celor care vă cunosc!
Doresc ca frumos să vă rămână sufletul, și senină viața ????????❤
În fiecare dimineață, să vă treziți cu gândul Ia:
— Uite ce am creat,
— Uite-i cum strălucesc,
— Uite-i cum se bucură,
— Uite-i cum mă iubesc…
Ce poate fi mai frumos pentru un medic, decât, RESPECTUL ADMIRATIA, și PREȚUIREA noastră, a celor care disperați, undeva, cândva, pe patul unui spital devenit “acasă”, ne-am agățat de Viată!
Vă multumim pentru bunatatea nesfârșită și atitudinea caldă.
Promit să port viața întreagă, haina respectului, și recunoștinței nelimitate, zâmbind Cerului, noii mele vieti și gândului că ați creat pentru noi, o echipă întreagă de Oameni, care dăruiesc și pun în practică tot ceea ce cu răbdare și generozitate, i-ați învățat!

Cu deosebit
respect,
Monica Szolosi!

70 de ani – ce jubileu splendid și minunat! În spatele Dstra,stau atâtea victorii, lacrimi, griji, emoții, frici, iar azi va dorim să fiti mândru de ele!
Va dorim sănătatea să va fie tot mai puternică, starea de bine mereu să fie prezentă iar zâmbetul să nu lipsească niciodată de pe chip.
Fie ca această vârstă să strălucească cu fericire adevărată, experiență, iubire, prietenie, înțelegere și succes. Iar înainte să va atragă înălțimi și mai minunate de 80, 90 și 100 de ani. Vă dorim cu respect „La Mulţi Ani!” însoțite de fericire, prosperitate şi cele mai sincere urări de bine. Vă dorim linişte sufletească, oameni dragi în preajmă și cât mai multe realizări frumoase în continuare.
Veaceslav Dicusar

LA MULȚI ANI sănătoși și fericiți, domnule Profesor Doctor IRINEL POPESCU!
Să vă bucurați de viață și de toată ” Făurirea” dumneavoastră pentru oameni!
Ați salvat vieți, ați construit, ați format oameni, echipe care duc mai departe performanța, faceți România mândră.
MULȚUMESC este un cuvânt nobil, insă atunci când cuprinde recunostința, bucuria, viața insăși, acesta devine un cuvânt sfânt.
MULȚUMESC, domnule Profesor Doctor IRINEL POPESCU!
Maria Găgean – București

Cuvintele sunt de prisos…. faptele vorbesc.
Multă sănătate și viață lungă întregului colectiv de îngeri de la chirurgie -transplant hepatic coordonat de domnul profesor doctor Irinel Popescu.
La mulți ani !!!
Mihaila Catalin

Am beneficiat de talentul si harul unui medic deosebit, un adevarat profesionist! Dar, cum nu poti fi un medic de succes fara a fi si un om valoros, ma inclin in fata Omului Irinel Popescu, ajuns astazi la nobila varsta de 70 de ani.
Anii pe care ii aveti, precum si cei ce vor urma, sa fie un dar de la Dumnezeu pentru calitatile Dvs. , calitati pe care le-ati pus in slujba a mii si mii de pacienti.

Va sunt profund recunoscatoare pentru sansa pe care mi-ati dat-o de a-mi vedea nepotii mari si poate, cu voia lui Dumnezeu, voi avea si sansa de a fi mult timp in amintirea celor care ma vor cunoaste si isi vor aminti de mine ca ,,strabunica Nina”.
Cu deosebita recunostinta,
Gherghina Daeanu

Din 2009 cu o noua poveste de viata, poveste din care primul capitol are titlul ,,Irinel Popescu – profesorul, doctorul – dar mai presus de tot si toate, Omul.”

La multi si binecuvantati ani!

Domnul profesor dr. Irinel Popescu pt.noi transplantatii inseamna viata, speranta, lumina sfinta si multa multa bucurie in familile noastre. Cuvintele si multumirile sunt atit de neinsemnate vizavi de minunile pe care le faceti in aceasta lume. Binecuvintati sa fiti atit dumneavoastra cit si cei dragi. La multi ani! Cu multa recunostinta si emotie Bivolaru Elvira -Elena , Tg jiu ,transplant 2013.

Vreau sa multumesc pe aceasta cale domnului Profesor Doctor Irinel Popescu, ii doresc tot binele din lume, dansul care mi-au acordat asistenta pe timpul spitalizarii, pentru tot ce au facut pentru mine. Ii doresc multa sanatate si putere de munca ca sa poata opera cu succes si alti pacienti. Modul in care am fost primit, consultat, si operat ,treansplant de ficat, raspunsurile primite la intrebarile ridicate de mine, mi-au dat speranta ca am gasit aici un loc ideal pentru sanatatea mea,Felul in care mi-au vorbit si explicat, mi-a dat incredere reusitei operatiei. Faptul ca operatia mi-a reusit m-a determinat sa cred si sa am convingerea ca Profesor Doctorul Irinel Popescu, este un un foarte bun profesionist chirurg, un om de mare valoare si viitor, un mare noroc pentru Romania si omenire
Multumesc din suflet si din inima , Prof. dr. Irinel Popescu , pentru tot ceea ce a realizat in acest spital, Fundeni dand dovada de clare si reale capacitati intelectuale si profesionale
Va multumesc inca o data si va sunt profund recunoscator pentru mine ,si pentru tuturor pacientilor transplantati de ficat , pentru toate aceste fapte medicale! Multa sanatate si bucurii ,La multi si indelungati ani ,alaturi de cei dragi
Respect, si Recunostinta

Gabriel Dan Mihail Buzau

DOMNULUI PROFESOR IRINEL POPESCU , CU DRAGOSTE !

Ma simt onorat, ca la aniversarea zilei d-vstra de nastere , sa fac de la inceput , o sincera marturisire . Desi va stiu din perioada de elev eminent al prestigiosului Colegiu ,, Fratii Buzesti ” din Craiova , de la sfarsitul anilor ”70, (eu fiind elev la Colegiul ,, Nicolae Balcescu ”) , pot sa spun ca prima data m-am adresat direct d-vstra , abia dupa 25 de ani , la o intalnire cu oamenii de afaceri din jud. Dolj , unde am participat si eu. Intrarea d-vstra in spatiul meu afectiv , s-a realizat atunci , prin suprapunerea imaginii d-vstra de ,, elev de nota zece pe linie” in anii de liceu , peste principiile performantei individuale si meritrocratiei pe care le sustineati la acea adunare. Inspirat de aceasta discutie , in acel an am sustinut examenul de admitere la doctorat , convins fiind , asa cum ati si afirmat , ca numai prin constructia unui fundament stiintific , prin recunoasteri oficiale si rezultate concrete , un intelectual roman – fie el si inginer – poate contribui la imbunatatirea mediului social si economic al tarii . Cu acesta ocazie , ne-ati inmanat fiecaruia , cate un calendar cu poza d-vstra , (cred ca va aflati intr-o perioada de campanie electorala ) , pe care l-am asezat pe biroul mezinei mele , Luisa , care se pregatea sa inceapa clasa I-a , spunandu-i ca personajul din poza va trebui sa devina ,, MODELUL EI IN VIATA ” .

Anii au trecut , drumurile noastre fiind diferite , nu s-au mai intersectat.

Vremurile erau din ce in ce mai tulburi , inceputul mileniului trei , aducandu-ma intr-o situatie de disperare : am aflat , ca hepatita de care sufeream din clasa a IV-a , se transformase intr-o ciroza cu evolutie fulminanta . Au urmat luni si ani grei … Viata mea se apropia cu repeziciune de un sfarsit sigur !

Si a venit ZIUA RENASTERII MELE : 20 februarie 2002 ! Ajuns la Fundeni in urma unui apel telefonic , au urmat protocoalele de analize , selectie a candidatului pentru transplant , in urma carora , D-l prof. dr. Dan Tulbure mi-a spus : ,, d-vstra sunteti alesul . Pregatiti -va pentru operatie , caci eu voi sta la capul d-vstra !” Eram terminat !

Nu pot uita insa drumul spre Blocul operator , cand intalnindu-ma cu d-vstra mi-ati spus: ,, Curaj d-le Catrinoiu ! Totul va fi bine ! ” Atunci , undeva deasupra mea , cred ca L-am vazut pe Dumnezeu zambind !

Recuperarea post-operatorie a fost fara probleme . Minunata D-vstra ECHIPA de medici ,asistente si infirmiere si-au facut datoria nu numai intr-un mod profesionist ci in aceasi masura dand dovada de multa empatie , efort sustinut, atentie si grija deosebite! D-na dr Doina Hrehoret , pe atunci cred rezidenta, a fost minunata ! Dupa cinci saptamani eram din nou la serviciu , un serviciu greu , incarcat de stres . Eu eram fericit in aceasta noua viata , eram de nerecunoscut ! Familia mea era din nou fericita . Prietenii apropiati , rudele si cunoscutii se minunau cand ascultau intamplarile care ma marcasera si puteau din nou sa vorbeasca cu un om sanatos .

Sunt convins , Domnule Profesor , ca astfel de istorioare le-ati auzit de sute poate de mii de ori ! Fiecare dintre pacientii D-vstra pe care i-ati salvat , au cate una . Dar povestirea mea inca nu s-a terminat ! Cu permisiunea D-vstra , doresc sa va spun si care au fost schimbarile survenite in viata mea , dupa ce v-am cunoscut .

In primul rand MI-ATI SALVAT VIATA ! Prin eforturile D-vstra si ale echipei de transplant , in acele 11 ore cat a durat operatia , ati reusit sa eliminati ,, zidul mortii ”din calea scurgerii timpului vietii mele , eliberandu-l SA CONTINUE , in urma interventiei D-vstra! Mi-ati dat posibilitatea sa ma bucur din nou pe deplin de noua viata , o viata aproape normala , fericita si cu impliniri . Deja anul acesta fac 21 DE ANI de la transplant !

In al doilea rand MI-ATI DAT POSIBILITATEA SA IMI CRESC CELE DOUA FETITE , SA LE SUSTIN IN PREGATIREA LOR PROFESIONALA , SA IMI VAD SI PE CELE DOUA NEPOTELE , azi una de 18 ani si cealalta de 6 ani !

In al treilea rand , M-ATI INSPIRAT IN PREGATIREA SI CONDUITA MEA PROFESIONALA , reusind sa obtin titlul de DOCTOR AL UNIVERSITATII ,, TRANSILVANIA” DIN BRASOV in domeniul Ingineriei Transporturilor , transmitandu-le la randul meu studentilor de la Fac. Mecanica a Universitatii din Craiova, unde am predat doua cursuri de an terminal , principiile si exigentele cu care ,, m-ati indoctrinat ” la intalnirea din anii ’96 !

In al patrulea rand si poate nu in ultimul rand ,as dori sa va spun , ca pe cele doua fiice ale mele ,, le-am dirijat ”, poate intr-un mod egoist , sa urmeze cariere in domeniul sanatatii , ca un TRIBUT, pe care m-am simtit dator sa-l platesc . Astfel , fiica cea mare , Andra , a devenit farmacista , perfectionandu-se continuu in acest domeniu . Cealalta fiica , Luisa , (careia toti i-am zis ,, Irinel ” pentru ca pana pe la liceu cine o intreba ce vrea sa se faca cand o sa fie mare , ea raspundea fara sa clipeasca cu poza D-vstra in fata , ,,Vreau sa ma fac doctor ca Irinel Popescu ”) a devenit la numai 31 de ani , As. univ. dr. psihiatru la Universitatea de Medicina din Reims , Franta .

TOATE REALIZARILE NOASTRE BUNE , DE DUPA ANUL DE TRANSPLANT 2002 , VI LE DATORAM CU DRAGOSTE SI RECUNOSTINTA , DUMNEAVOASTRA , DOMNULE PROFESOR IRINEL POPESCU !

LA ANIVERSAREA A 70 DE ANI DE VIATA , SI A 46 DE ANI DE LUPTA NEINTRERUPTA PENTRU SALVAREA A MII DE OAMENI , INTREAGA NOASTRA FAMILIE , VA DORESTE SANATATE , BUCURII SI NOI REALIZARI !

LA MULTI ANI BINECUVANTATI DE DUMNEZEU, CU SANATATE SI FERICIRE!
Ionel Catrinoiu

Stau si gandesc retrospectiv si imi dau seama de faptul ca sunt un om tare norocos care, la un moment de rascruce al vietii mele, am avut sansa sa fie contemporan cu un Mare om, Mare doctor cu har de la Dumnezeu, cu mult talent, cu o sete de cunoastere si o putere de munca titanica, care a reusit „sa mute muntii” si in acest „colt de lume” si sa faca posibil actul medical atat de complex numit TRANSPLANT HEPATIC.
DA, este vorba despre Marele profesor doctor Irinel Popescu, numit si parintele transplantului hepatic in Romania, caruia indraznesc sa-i atribui si titlul de parinte al nostru, al tuturor tranplantatilor hepatici din aceasta tara.
Acestui Super Erou, caruia ii datorez cea de-a doua viata, doresc sa-i urez un mare LA MULTI ANI plini de tot ce e mai bun si frumos, multa sanatate si putere sa poata realiza toate rezolutiile pe care si le-a propus si visat alaturi de toti oamenii dragi domniei sale.
Cu deosebit respect si consideratie,
Elena (Alina) TIBULIAC
Transplantat pe 07.07.2017

LA MULTI ANI SANATOSI, VA DORESC, DIN SUFLET
Cu ocazia asta fericita, vreau doar sa va împărtășesc ca recunostinta fata de Dumneavoastra nu poate fi zugrăvită în cuvinte. În cuvinte pe care le cunosc și le pot exprima. Recunostinta mea vorbeste în cuvintele inimii mele și știu ca le auziți.
Mi-ați redat un sfert de secol de viață atunci când incheiasem socotelile cu lumea asta. Cei mai frumoși ani, după cei ai copilăriei. Cei mai frumoși ani pentru ca am îinvatat să pretuiesc cu adevărat Viata, Și s-o trăiesc simplu, în dragoste și mai aproape de Dumnezeu. Iar, asta vi se datorează total.
Gheorghe Penea

La mulți ani binecuvântați domnule Profesor Doctor Irinel Popescu!

Sunt fericit că am această primă ocazie să vă felicit și totodată să-mi exprim profunda recunoștință pentru șansa la viață, pe care am primit-o. Datorită profesionalismului dumneavoastră și a dedicației pentru medicina mă număr și eu printre pacienții care au fost îngrijiți exemplar de către echipa dumneavoastră de medici, asistente și întreg personalul secției de Transplant Hepatic, pe care i-ați îndrumat exemplar și cărora le-ați împărtășit din vasta dumneavoastră experiență.

Implicarea intensă a dumneavoastră în promovarea acestui program care încurajează donarea de organe face posibilă salvarea multor vieți. Vă consider un om deosebit, cu mâini de aur trimis de Dumnezeu pe pământ să împartă noi șanse la viață deoarece sănătatea este cel mai de preț lucru în această viață.

La ceas aniversar vă doresc din toată inima, viață lungă cu sănătate, să fiți alături de cei dragi, de echipa dumneavoastră și de pacienți cât mai mulți ani de acum înainte.

Cu deosebit respect pentru dăruirea și devotamentul dumneavoastră față de pacienții cărora le readuceți speranța și lumina în suflete!

Antonescu Costică, 55 de ani, Brăila

P.S.: “La rădăcina bucuriei se află gratitudinea. Nu bucuria ne face recunoscători, ci recunoștința ne umple de bucurie.”

Mulțumesc din suflet!

D-le Profesor dr. Irinel Popescu

Cu prilejul aniversării a 70 de ani de viață, îngăduiți-mi să mă alătur, cu smerenie, tuturor acelora care vă felicită și să mă bucur că Dumnezeu v-a hărăzit destinul de a fi Salvator de viață. Ați intrat în istorie, iar viitorul v-a devedi că sunteți unul dintre cei mai mari medici ai lumii. Acelora care încă se întreabă ” Există sau nu Dumnezeu ? ” – eu le răspund – DA ! El vorbește și acționează prin gura și fapta unor aleși, așa cum este Domnia Voastră.

Ca beneficiar direct al existenței Dumneavoastră pe acest pământ, vă mulțumesc și mă rog la Dumnezeu pentru viața și sănătatea Domniei Voastre.

LA MULȚI ANI !

aprilie 2023
Danil Tulugea
pacient cu transplant hepatic – 2014

”…Și, de fiecare dată, Te-am rugat să vii în ajutorul nostru, ca să ne ușurezi suferința sau neputința,
Iar Tu, ca un Milostiv și iubitor de oameni ne-ai venit în ajutor prin medici…”(rugăciune pentru medici)

Astăzi, este despre domnul prof. dr. Irinel Popescu, Omul prin care Dumnezeu și-a arătat puterea Sa vindecătoare și mi-a întins o mână salvatoare în cea mai grea încercare a vieții mele.

Așa cum fiecare dintre noi am fost binecuvântați încă de la naștere cu părinți trupești și părinți spirituali, noi, pacienții transplantați, nu este prea mult a ne considera ”copiii” Dumneavoastră, ”copii” renăscuți din plămada muncii, a profesionalismului și a devotamentului altruist față de cei aflați în suferință.

Pentru mine cât și pentru familia mea ați fost, sunteți și veți fi un OM desăvârșit (profesionist, blând, demn, onest și credincios) și o mână a lui Dumnezeu pentru că i-ați oferit șansa fiului meu Ștefan, de a se naște.

Oare poate exista o formă de respect și recunoștință mai mare ca rugăciunea, pentru cel care ți-a salvat viața, care i-a oferit șansa mamei tale la o viață nouă și care ți-a dăruit binecuvântarea și împlinirea de a fi mamă ? Cu siguranță, NU !

70 de ani- pentru unii mulți, pentru alții puțini, dar cu adevărat este o vârstă împlinită, demnă și binecuvântată !

Ce aș putea să Vă urez Dumneavoastră, Cel care V-ați dedicat redării sănătății aproapelui și care ați adus atâta fericire și împlinire, decât ca viața să Vă fie bucurie atât pământească cât și cerească, să petreceți cât mai multe momente minunate alături de familie, să aveți satisfacția încununării muncii, iar dragostea, respectul și recunoștința celor dragi să Vă învăluie și să Vă înalțe sufletul azi și mâine…mereu !

La mulți ani frumoși !- ca frumusețea fiecărui răsărit de soare pe care l-ați dăruit pacienților.

La mulți ani sănătoși !- asemeni vindecării pe care o aduceți în trupurile cele gârbovite de boală .

La mulți ani cu multe zâmbete !- asemeni zâmbetelor copiilor care au avut binecuvântarea de a se naște.

La mulți ani fericiți !- asemeni fericirii pe care ați adus-o în sufletele atâtor copii, părinți, soți și bunici.

La mulți ani binecuvântați !- asemeni binecuvântării pe care o reprezentați pentru pacienți, pentru medicina românească și internațională.

Cu deosebită prețuire,
Cojan Claudia- Piatra Neamț

Întotdeauna oamenii au căutat modele, repere, personalități care să-i ajute în viață. Iar această nevoie de modele crește în vremuri tulburi, când sunt promovate intensiv persoanele care au succes imediat, care par că totul se face simplu, fără efort, care spun că nu contează ceilalți, că e important să-ți fie ție bine, să nu împărtășești cu ceilalți experiența, cunoașterea și priceperea ta. Modelele acestea ale egoismului perfect, ale superficialismului gregar au ajuns să fie atât de numeroase în spațiul public, că se văd din ce în ce mai rar modelele de reușită cu relevanță, care fac dovada efortului intelectual făcut sistematic, ani îndelungați și ale generozității autentice față de semeni. Există totuși oameni care sunt preocupați de îngrijirea celor aflați în dificultate, de salvarea vieților aflate în pericol, care au bucuria de a dărui celorlalți priceperea, energia pozitivă, timpul și o parte din ființa lor. Care dau nu doar din ce au, ci care se dăruiesc pe sine sau, cum spunea un mare teolog, care fac trecerea de la a da din ce ai la a da din ceea ce ești, din profunzimea ființei tale. Eu – ca foarte mulți transplantați de ficat – am primit în dar nu doar o nouă viață, ci și ceva din ceea ce este Profesorul Irinel Popescu: un suflet altruist și un profesionist de excepție, care a trudit o viață pentru idealul nobil de a salva alte vieți. Ca sociolog am întâlnit mulți experți în diverse domenii și știu că un profesionist se formează după mai bine de zece mii de ore de muncă intensivă. Dar când am văzut devotamentul și râvna fără sfârșit a Profesorului Irinel Popescu am înțeles că el a trecut de mult de această limită și a primit în plus doar ceea ce Domnul poate da: harul. De harul Profesorului pot depune mărturie discipolii lui, lumea medicală și pacienții pe care i-a îngrijit. Eu pot spune că l-am văzut lăsându-și familia în casă, prietenii la o întâlnire, colegii la un simpozion, alergând spre spital la primul telefon, ca să salveze viața unui necunoscut. Cred că într-o logică divină toți cei salvați nu mai sunt străini salvatorului și o mulțime de necunoscuți îi aduc un omagiu și recunoștință Profesorului Irinel Popescu la acest ceas aniversar. Pentru că urma lăsată de el în viețile lor este atât de profundă, atât de totală, încât existența lor se poate defini concis: înainte și după întâlnirea cu Profesorul Irinel Popescu. Pomenindu-l mereu în rugăciunile lor ei imploră divinitatea să nu oprească harul, pentru a se bucura și alții de el.
Marin Burcea, renăscut la 19 februarie 2013

La multi ani, domnule profesor!
Va doresc multa sanatate si bucurii!
Cu respect,
Ion Badea

Scrisoare de multumire si recunostinta, D-lui Prof.dr.IRINEL POPESCU

LIVERTRANS – Asociatia Transplanților de Ficat din România vă datorează existența și, ca în fiecare an, sărbătorim ziua de 22 aprilie drept simbol al renașterii noastre.

Odată cu primul transplant hepatic realizat ne-ați transformat pe noi, pacienții grav bolnavi, prin grație divină, cu generozitatea familiilor donatoare, în miracole medicale.

Dar miracolele de azi au un trecut ale cărui constante au fost disperarea, suferința, lupta câncenă cu boala și credința.

Cu acest trecut in minte, am parcurs împreună un drum, deseori dificil, dar întotdeauna cu speranță, încredere și sprijin reciproc, necondiționat.

Vă suntem recunoscători pentru susținerea din toți acești ani în care am devenit o forță care militează pentru viitorul pacienților aflați pe listele de așteptare ale unui organ.

La ceas aniversar, ne rugăm lui Dumnezeu să vă binecuvânteze zilele cu sănătate deplină și putere, pentru a face în continuare minuni.

La această vîrstă a împlinirilor suntem fericiți să vă avem în mijlocul nostru, simbol al învingătorului, deschizător de drumuri, ce a revoluționat medicina din tara noastra.

Să ne trăiți, DOMNULE PROFESOR !

Cu mult drag și cel mai profund respect,

Dr. Stefănescu Crina -Președinte LIVERTRANS

MULTUMESC !!!

–AM FOST RUGAT SA PREGATESC UN MIC SPEACH IN ONOAREA DLUI PROFESOR IRINEL POPESCU.
NU MA PRICEP SA VORBESC IN FATA UNUI PUBLIC
SUNT DE FORMATIE TEHNIC,SI NU PREA STIU SA PREGATESC UN SPEACH,ASA CA AM INTREBAT DESPRE CE SA VORBESC SI AM PRIMIT RASPUNSUL MULTUMESTE- I DLUI PROFESOR.
EEE..ASTA I NU I GREU.
. MULTUMIRI…
–AM SA VORBESC DESPRE MINE,DAR SUNT CONVINS CA IN POVESTEA MEA SE REGASESC MAJORITATEA COLEGILOR MEI TRANSPLANTATI

–NU EXISTA ZI SA NU FAC ASTA

CUM SA NU MULTUMESTI OMULUI SI ECHIPEI DOMNIEI SALE CARE TE A READUS LA VIATA,

CARE NU TE A LASAT SA MORI.

CARE NU TEA LASAT SA TE PIERZI IN NEANT.

DE LA VARSTA DE 33 DE ANI,DE CAND M-AM INBOLNAVIT SI MI SA SPUS POTI SA FII MAI CATOLIC DECAT PAPA ,BOALA ASTA DUCE LA UN SFARSIT TRAGIC ,AM TRAIT CU O TEAMA IN SUFLET ,CU SABIA LUI DAMOCLES DEASUPRA CAPULUI.

ACUM 13 ANI, DUPA 20 DE ANI DE BOALA. M-AM NASCUT DIN NOU CU AJUTORUL ACESTOR OAMENI MINUNATI ..DL PROFESOR IRINEL POPESCU SI ECHIPA DUMNEALUI.

MI -ADUC AMINTE ATUNCI CAND M-AM TREZIT DIN OPERATIE SI I AM VAZUT LA PATUL MEU,PRIMELE FIINTE PE CARE LE VEZI CAND TE NASTI.

ERAU IN ALB IMACULAT,D-L PROFESOR,IMPUNATOR,SERIOS,PREOCUPAT,,DNA DR.HREHORET ,DL DR MATEI,DL DR BRASOVEANU

HOTARAU CUM SA INCEAPA NOUA MEA VIATA,

MAI MI A DUC AMINTE SI DE TITZA,DE CARE MI ERA FRICA,MA BATEA PE SPINARE DE MI SAREAU OCHII DIN CAP.

CUM SA NU MULTUMESTI ACESTOR OAMENI,

CARE M-AU NASCUT

CARE M-AU INVATAT SA MERG DIN NOU

CARE M-AU INVATAT SA VAD DIN NOU ,IARBA E MAI VERDE,CERUL E MAI ALBASTRU

CARE M-AU INVATAT SA GUST DIN NOU

CARE M-AU INVATAT SA MIROS DIN NOU

CARE M-AU INVATAT SA FIU MAI BUN

AVEAM 53 DE ANI SI INCEPEAM SA INVAT ALFABETUL VIETII

CUM SA NU MULTUMESC ACESTUI OM SI ECHIPEI SALE

TRAIESC DE 13 ANI O ALTA VIATA

O VIATA DE CARE MA BUCUR DE FIECARE ZI

O VIATA IN CARE MA SIMT MAI BUN,MAI GENEROS

O VIATA IN CARE INCERC SA VAD NUMAI BINELE DIN OAMENI SI SA FAC NUMAI BINE

MA BUCUR DE FIECARE DATA CAND POT SA ADUC UN PIC DE BINE CELOR DE LANGA MINE SI CAND VAD ZAMBETUL SI MULTUMIREA PE FETELE LOR

MA SIMT MAI BUN SI MULTUMESC CELOR CARE M AU AJUTAT SA TRAIESC SA SIMT ASTA

MI-ATI DARUIT O NOUA SPERANTA,

MA-TI FACUT SA MA SIMT DIN NOU VIU SI PLIN DE ENERGIE.

MULTUMESC DLE PROFESOR

MULTUMESC ECHIPEI DUMNEAVOASTRE

TOT CE SUNT ASTAZI ESTE DATORITA EFORTULUI DUMNEAVOASTRA SI A ECHIPEI DUMNEAVOASTRE

MA INCHIN IN FATA MUNCII D VOASTRA

.RECUNOSTIINTA MEA NU ARE MARGINI

VA MULTUMESC PENTRU PROFESIONALISMUL SI DEDICATIA CU CARE AVETI GRIJA DUMNEAVOASTRA SI ECHIPA DUMNEAVOASTRA DE FIECARE PACIENT

MULTUMESC D-LE PROFESOR PENTRU CA MI ATI DAT SANSA CA LA 13 ANI DE LA UN PUNCT CRITIC DIN VIATA MEA SA AM ONOAREA SA MA ADRESEZ DUMNEAVOASTRA SI ECHIPEI DUMNEAVOASTRE SI SA VA UREZ

LA MULTI ANI! 1

VA VOI FI VESNIC RECUNOSCATOR

MIO B.

Domnule profesor Irinel Popescu, stimate cadre medicale, dragi pacienți și colegi, doamnelor și domnilor invitați,

Buna ziua tuturor!

Mă numesc Raluca Petrică și în anul 2011 am supraviețuit unui transplant hepatic. Mă aflu astăzi în fața voastră ca dovadă vie că miracolele există și că uneori evenimentele neașteptate, deși vin cu schimbări majore în viață, pot, totodată să deschidă perspective uimitoare.

Călătoria mea a început în urmă cu 13 ani, într-o dimineață la ora 4, când mama mea l-a așteptat pe domnul profesor Irinel Popescu în fața cabinetului. Avea în mâini dosarul meu medical, al unui copil de 24 de ani, diagnosticat cu o boală necruțătoare, cu șanse scăzute de viață. Deși tocmai terminase o operație dificilă, domnul profesor a luat în acea dimineață o decizie care nu numai că mi-a dat speranță, ci mi-a schimbat tot cursul vieții. Astăzi este ziua dumneavoastră, domnule profesor! Îi mulțumesc lui Dumnezeu că a dăruit acest pământ cu un medic atât de dedicat meseriei sale, un medic pionier în domeniul său și care prin experiența și expertiza sa, a dăruit cunoștințe și pricepere altor medici, care au salvat mii de vieți la rândul lor. Nu există cuvinte pentru a exprima cât de recunoscătoare sunt pentru tot ceea ce ați făcut pentru mine. Vă mulțumesc din inimă că astăzi exist și că pot ajuta la rându-mi pe alții. Sunt convinsă că nicio faptă bună nu va rămâne nerăsplătită pe acest pământ, așadar vă doresc din suflet o viață lungă și activă ca și până acum, domnule profesor!

Astăzi, sunt dovada vie că donarea de organe salvează vieți. Sunt recunoscătoare pe veci donatorului și familiei sale pentru altruismul și generozitatea lor. Vreau, de asemenea, să mulțumesc tuturor cadrelor medicale care m-au îngrijit: medici, asistenți și infirmiere. Le port o recunoștință deosebită doamnei doctor Doina Hrehoreț, doamnei prof. Liana Gheorghe, doamnei doctor Gabriela Șmira și doamnei doctor Luminița Stoica.

Dar, cel mai important, vreau să-i mulțumesc mamei mele pentru sprijinul ei neclintit. Dragostea, încurajarea și rugăciunile ei și a celor dragi m-au ținut în viață atunci când drumul a fost dificil. Totodată, îi mulțumesc și soțului meu alături de care mi-am recâștigat încrederea în mine și în viață. Astăzi pot spune cu adevărat că știu să trăiesc. Respir bucurie și încerc să o dăruiesc și celor din jur. Și, pentru că nu am uitat niciodată ce mi-a scris cândva pe oglinda din salon doamna Suzana: Să știți că astăzi chiar sunt bine!

Pe toți cei prezenți aici și nu numai, vreau să îi încurajez să ia în considerare donarea de organe. Puteți face o diferență în viața cuiva ca mine, a cuiva care așteaptă un mâine mai bun.

Aș dori, de asemenea, să le mulțumesc tuturor donatorilor și familiilor lor, care prin generozitatea și compasiunea lor au oferit o șansă la viață miilor de persoane care au avut nevoie de un organ salvator. Actul lor de dragoste și dăruire pentru semeni sunt cu adevărat remarcabile și au avut un impact imens în viețile noastre, ale pacienților. Sunt mândră și onorată să fiu membră a acestei comunități care are puterea de a face lucruri incredibile.

Drumul meu către transplant nu a fost ușor. Au fost momente în care am avut impresia că nu voi reuși, dar dragostea și sprijinul celor de lângă mine m-au ținut în viață. Și am reușit. Consider că fiecare zi trăită este un dar de la Dumnezeu. Astăzi, sunt aici, în fața voastră, ca un exemplu că nimic nu este imposibil dacă ai încredere în tine însuți și dacă ești hotărât să lupți pentru viața ta. Prin această experiență, am învățat să prețuiesc fiecare zi și să mă bucur de lucrurile mici din viață, pe care înainte le ignoram sau le consideram garantate.

Dragi pacienți și colegi, vreau să vă încurajez să vă urmați visele și să nu vă dați niciodată bătuți de obstacolele din calea voastră. Așa cum spune unul dintre scriitorii mei preferați, Prof. Dumitru Constantin Dulcan: „Dacă vei gândi că poți face ceva, sau că nu poți face, în ambele cazuri ai dreptate”, trebuie să fim pregătiți să facem față oricărei provocări pe care ne-o aduce viitorul. Atât timp cât avem un scop, un vis sau un obiectiv, suntem capabili să depășim orice barieră și să ne îndeplinim aspirațiile, indiferent de cât de dificilă poate părea călătoria.

Pentru ca nu întâmplător, tot astăzi, 22 aprilie sărbătorim si ziua internațională a pământului, o sa închei cu o frază cu o semnificație deosebită pentru mine: Adevăratul miracol nu este nici a zbura si nici a merge pe apă, ci a păși pe acest pământ.

Vă mulțumesc!

Domnule Profesor,

Va multumesc pentru ca mi-ati oferit o a doua sansa la viata! Datorita dvs si echipei dvs, am avut ocazia sa imi vad copiii crescand, progresand, avand la randul lor copii, am pe trecut timp frumos alaturi de familia mea. Au trecut 22 de ani de la operatie si de atunci, va multumesc in suflet in fiecare zi.

Va doresc o viata cu sanatate, cu fericire si multe impliniri!

La multi ani!

Petrina Stan

La mulți ani binecuvântați domnule profesor! Recunoștința mea nu are margini! Vă mulțumesc pentru bunătatea, profesionalismul și dedicația cu care aveți grijă de fiecare pacient.

Sunteți o minune pentru toți cei care vă întâlnesc în calea lor! Să fiți sănătos și mereu în paza Domnului, mulți ani cu binecuvântări cerești!

Cu recunoștință, respectiv și prețuire Georgiana Șerban Axinte.

La mulți ani cu sănătate, putere de muncă și liniște din toate punctele de vedere, Domnule Profesor!
Sunteți Părintele Școlii Românești de Transplant Hepatic, ați salvat multe vieți și ați redat liniștea și bucuria multor familii – meritați aprecieri unanime!
Personal, vă mulțumesc, în primul rând, pentru fericirea ce ați adus-o în casa părinților mei odată cu transplantul perfect reușit pe care l-ați efectuat asupra mea, un pacient, cândva, muribund!
Din nou:
LA MULȚI ANI FERICIȚI, DOMNULE PROFESOR!
Florin Meșca