Titlu: Donator, medic, pacient – Călători prin rânduiala divină

Autor: Maria Timuc

Anul publicării: 2017.

Editura: Dharana.

Subiect: O carte-document despre istoria medicinei transplantului în România, bazată pe mărturii ale pacienților salvați prin transplant, despre munca medicilor implicați și recunoștința pacienților pentru medici și donatori.

Recenzie (de Roxana Mihaela Constantinescu, avocat în Baroul Buzău):
“Cine mai are nevoie de un prieten tăcut cum este cartea, într-o lume plină de zgomot cum este cea în care trăim?
Acum, prietenii noştri fideli sunt alţii. Vorbesc despre prietenii noştri fără viaţă. Da, acum avem televizorul, internetul, telefonul care înlocuiesc cu uşurinţă cartea. Dar oare aşa este? Este adevărat că Internetul, televizorul ne scapă deseori de singurătate şi ne trimit spre un alt univers, nu foarte diferit de al nostru. De aceea, câteodata ne plictisim de acești înlocuitori surogat de viață.
Vi s-a întâmplat să daţi peste o carte care, timp de câteva zile, să fie acel ceva pentru care renunţaţi la rutina zilnică? Da, nu… Dacă nu, căutaţi-o. După ce o găsiţi pe aceasta, întrebaţi-vă: cartea din mainile mele poate fi un prieten?
Să ne închipuim un scenariu… Ce am trăi când viața se scurge ca nisipul într-o clepsidra și tu, om puternic, rational, nu mai ai ce face în fața bolii? Cauți salvare…
Cartea de față este o succesiune de povestiri ale oamenilor ce au atins cu vârful degetelor hotarul dintre viață și moarte. Cuprinde, într-o împletire armonioasă, relația profundă dintre donator, pacient și medic, însumând în paginile ei o istorie recentă, modernă, a medicinei românești.
Concepută ca un mesaj de recunoștință față de Prof.Dr.Irinel Popescu, realizatorul primului transplant hepatic din România și creatorul școlii de hepatologie modernă în România, ea se constituie într-un veritabil omagiu adus și celor ce au pus bazele transplantului din țara noastră.
Asistăm la miracole în fiecare zi! Experiențele teribile trăite de medici, donatori și pacienți, s-au strâns mănunchi într-o culegere de impresii tulburătoare.
Ea trebuie parcursă de fiecare dintre noi ca o lecție de viață pe care trebuie să o cunoaștem obligatoriu. De tineri, pentru a înțelege cât de sinuoasă e viața și cât de mult putem face prin gesturi simple, de empatie, cu cei aflați în suferință. De persoane mature, care trebuie să conștientizeze cât de mult se poate adăuga în creuzetul vieții atunci când strângi credință, convingere și muncă la un loc.
O lectură pasionantă, ușor de parcurs, plină de trăiri adevărate, în care veți găsi suferință, iubire, îngeri păzitori, optimism, iubire, lacrimi, speranțe și multă realitate. Povești de viață cumplite, dar toate cu sfârșit fericit.
Cartea nu este un roman, ci mai degrabă o culegere de proză scurtă scrisă direct de cei care datorează viața lui Dumnezeu și corpului minunat de profesori doctori ce veghează la capul lor.
Epilogul cărții dă speranțe tuturor bolnavilor, lumii întregi. Școala medicală românească se află pe o culme recunoscută de competență, medicii din echipă formează un colectiv puternic sudat, iar relația cu Dumnezeu e o punte sigură prin care minunile sunt coborâte pe pământ, printre noi.
Cartea de față este o poveste de iubire, al cărei epilog optimist încurajează… E un prieten sincer și cald pe care orice om în nevoie trebuie să-l aibă lângă el.”

 

Pentru a comanda această carte sau pentru detalii ne puteți contacta la nr. de telefon 0726-185146.

Prețul cărții: 30 lei. La acesta se adaugă și costul transportului.

În mesajul dvs. din formularul de contact, sau în comanda telefonică, precizați:

  • numele dvs.
  • firma (dacă plătiți printr-o firmă)
  • modalitatea de plată aleasă (plată ramburs sau prin transfer bancar)
  • nr. de exemplare comandate
  • adresa dvs. pentru livrare
  • telefonul pe care puteți fi contactat.

După ce primim comanda, veți fi contactat pentru confirmare și detalii de plată/livrare.

Livrarea se face prin Poșta Română.

Puteți plăti:

  • la primirea coletului poștal  (plată ramburs)
  • prin transfer bancar – plătiți în avans în contul nostru bancar, și apoi ne trimiteți fotografia chitanței de plată prin email la transplantdeficat@yahoo.com